Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Κόβονται από την Κυριακή δρομολόγια του ΟΣΕ

Αναστέλλονται, από την Κυριακή 30 Ιανουαρίου και μέχρι νεωτέρας, δεκάδες σιδηροδρομικά δρομολόγια, στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου αναδιάρθρωσης του ΟΣΕ.

Συγκεκριμένα, αναστέλλονται:
Όλα τα επιβατικά δρομολόγια της μετρικής

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τους μηχανοδηγούς του ΟΣΕ


Κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει
Το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την πιστοποίηση των μηχανοδηγών ψηφίστηκε με τις θετικές ψήφους του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.
Το ΚΚΕ ψήφισε «κατά» του νομοσχεδίου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών».
«Αξία έχει με αυτό το νομοσχέδιο να βάλουμε μία ακόμη ψηφίδα στο μωσαϊκό της σιδηροδρομικής πολιτικής» είπε ο αρμόδιος υπουργός Δημ.Ρέππας. Αναφερθείς δε στις «προτάσεις» να μην πληρώνεται το

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Καταπτώσεις εγγυήσεων του ΟΣΕ

Παραφορτωμένος ο γαϊδαρος (ΟΣΕ)
Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης υπέγραψε χθες απόφαση ανάληψης υποχρέωσης ύψους 10,75 εκατ. ευρώ, η οποία αφορά σε κατάπτωση εγγύησης δανείου που είχε λάβει ο ΟΣΕ το 2002 !
Συγκεκριμένα, οι τράπεζες Tokyo Mitsubishi International και η Credit Suisse είχαν χορηγήσει στον Οργανισμό το 2002 δάνειο ύψους 197 εκατ. ευρώ για το οποίο είχε εγγυηθεί το Ελληνικό Δημόσιο. Στις 31 Ιανουαρίου 2011 ο ΟΣΕ πρέπει να πληρώσει δόση του συγκεκριμένου δανείου

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

«Αγκάθι» οι μετατάξεις.

    
Σε μεγάλο «αγκάθι» για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί από την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών όσον αφορά στην υλοποίηση του σχεδίου εξυγίανσης του ΟΣΕ έχουν μετατραπεί οι μετατάξεις του προσωπικού για τις οποίες οι εργαζόμενοι αντιδρούν με συνεχείς κινητοποιήσεις.

Τόσο γρήγορα; Βιάζονται πολύ απ’ ότι φαίνεται!

κλικ στην εικόνα να μεγαλώσει
Δεν πρόλαβα να πω χθες ότι υποψιάζομαι κάποια προσπάθεια αποπροσανατολισμού και ότι περιμένω άσχημα μαντάτα και επιβεβαιώθηκα σήμερα.

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Είναι άσχετοι ή κάπου στοχεύουν;

Υπήρξε κάποιο δημοσίευμα την Τρίτη, το οποίο αναστάτωσε τους συναδέλφους. Αναφέρεται στις μετατάξεις με στομφώδη και παραπλανητικό τίτλο «χάνουν τα μισθολογικά τους δικαιώματα όσοι δημόσιοι υπάλληλοι μετακινούνται»

Ή οι συντάκτες του «Βήματος» δεν ξέρουν τη δουλειά τους (πράγμα που δεν το πολυπιστεύω) ή σκοπό έχουν να δημιουργήσουν πάλι κάποιο πανικό.

Ανέκδοτο.

Σ' ένα συνέδριο λοιπόν, γενετικής, ένας Ιάπωνας ένας Γερμανός και ένας Πόντιος, εκθέτουν τις ανακαλύψεις τους:
  
(Γερμανός) : "Εμείς καταφέραμε να διασταυρώσουμε αγελάδα με σαρανταποδαρούσα...!"

(Δημοσιογράφοι) : "Και τι πετύχατε με αυτό;"

(Γερμανός) : "Εεεε οι αγελάδες με 40 βυζιά, άρα τεράστια αύξηση στην παραγωγή γάλακτος..."

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Πλήρης εγκατάλειψη της περιουσίας του ΟΣΕ στην Πελοπόννησο.

 
ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ σύγχρονα μηχανήματα, που αποκτήθηκαν μόλις τα τρία τελευταία χρόνια και δεν λειτούργησαν ποτέ, μπαίνουν σε αχρησία. Μια τεράστια έκταση, που απαλλοτριώθηκε κι αυτή πριν από τρία χρόνια, πίσω από το μηχανοστάσιο της Καλαμάτας, θα μείνει κι αυτή αναξιοποίητη. Μόλις πρόσφατα δόθηκαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την ανακαίνιση της γραμμής Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα.

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Επιτέλους! Mάθαμε ποιοι φταίνε και ξεριζωθήκαμε.

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον Φλουρή Κωνσταντινάτο και η Ν.Δ. τον Βαρέλη Διχοσπάτο.

Επίσης από τη δικογραφία φάνηκε πέρα από κάθε λογική αμφισβήτηση ότι στο σκάνδαλο έχουν εμπλακεί οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, τον ΟΣΕ και στο C4I, καθώς και όσοι πολίτες έμπαιναν ανεξέλεγκτα στα τρένα, μίλαγαν στα τηλέφωνα, καθώς και όσοι παρακολουθούνταν.

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Άρχισε η κατάργηση δρομολογίων.

Από τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου

Αναστολή των δρομολογίων Πύργος-Καλαμάτα του ΟΣΕ


Τα τελευταία τους δρομολόγια στη διαδρομή Πύργου-Καλαμάτας, θα κάνουν την Κυριακή οι συρμοί του ΟΣΕ, καθώς από την προσεχή Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, αναστέλλονται τα δρομολόγια.

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

«Ἀρχὴ δέ τοι ἣμισυ παντός».

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. 

Συνάδελφοι. Στον απόηχο της ανακοίνωσης των μετατάξεων, υποχρεωτικών ή εθελοντικών, με την πίκρα και την αγανάκτηση να πλημυρίζουν τις ψυχές μας, πρέπει να δούμε κάποια θέματα που επιτακτικά περιμένουν δουλειά και μεθοδικότητα από μέρους μας.

 Η δημιουργία συλλόγου μετατασσομένων, είναι κάτι απαραίτητο. Δεν έχει σημασία σε ποιό φορέα πάει ο καθένας μας. Το άρθρο 16 παράγραφος 9δ του 3891/2010 αναφέρει: «Οι μεταφερόμενοι εξακολουθούν να υπάγονται στα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης του φορέα από τον οποίο μεταφέρονται.»
Και μόνο αυτό θα μας ενώνει με κοινά συμφέροντα και κοινά προβλήματα.

Στο χέρι μας είναι να δημιουργήσουμε ένα πανελλαδικό σύλλογο με κατά τόπους αντιπροσώπους, χωρίς παρατάξεις και κομματικούς συνδικαλιστές καριέρας, με ανθρώπους που θα ασχολούνται μόνο με τα προβλήματα που θα έχουμε σαν βουνό μπροστά μας.

Είναι κάτι δύσκολο αλλά εφικτό.