Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Οι Συνάδελφοι για ΟΑΕΔ να ετοιμάζονται


Παιδιά Σήμερα πήρα τηλ στο Εθνικό Τυπογραφείο ρώτησα για τον ΟΑΕΔ και μου είπανε μέσα στην Επόμενη Εβδομάδα θα τυπωθούν τα ΦΕΚ...με το Καλό....

Καφενείο

Καφενείο

Γέμισε ξανά το καφενείο μας και του «ανοίγουμε καινούργια αίθουσα» ...

«Ξέφυγαν» λίγο κάποιοι ανώνυμοι, αναγκαστήκαμε να σβήσουμε μερικά σχόλια τις τελευταίες μέρες.

Η δυνατότητα να έχουν δικαίωμα εγγραφής σχόλίων μόνο όσοι έχουν λογαριασμό google ίσως να δώσει λύση, αν το πρόβλημα συνεχιστεί.

Πιστεύουμε ότι η δυνατότητα να γράψει κάποιος ανώνυμα και περιστασιακά προσφέρει θετικά στην καλύτερη ενημέρωση. Κάποιοι, ευτυχώς λίγοι, (ένας ή δύο), κάνουν κατάχρηση του δικαιώματος της ανωνυμίας. Δεν είναι κόπος για μας να σβήσουμε τα σχόλια που έχουν υβριστικό περιεχόμενο ή παραπληροφορούν, αν όμως το κακό παραγίνει θα επανεξετάσουμε τη δυνατότητα εγγραφής ανώνυμων σχόλίων.

Για το Υπ. Πολιτισμού το επόμενο ΦΕΚ με μετατάξεις από ΟΣΕ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Το Υπουργείο Πολιτισμού ακολουθεί, αν δεν έχουμε εκπλήξεις..
 Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, πράγμα που φαίνεται και στα σχόλια που υπάρχουν στις προηγούμενες αναρτήσεις, τα ονόματα των μετατασσομένων σιδηροδρομικών στο Υπουργείο Πολιτισμού

Καφενείο

Καφενείο

Καφενείο

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Το υπ' αριθμ. 191 δεύτερο ΦΕΚ με μετατάξεις απο ΟΣΕ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Φεύγω... γειά σας!
Στις 24 Μαρτίου 2011 δημοσιεύτηκε και το υπ’ αριθμόν 191, δεύτερο ΦΕΚ με μετατάξεις από τον ΟΣΕ και πάλι προς το υπουργείο εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης. (Υπάρχει στα «έγγραφα»)
Κατ’ αρχήν ευχόμαστε στους συναδέλφους που συμπεριλαμβάνονται στους πίνακες του ανωτέρω ΦΕΚ καλή τύχη και κουράγιο σε όλη τη διαδικασία της μεταφοράς τους στη νέα θέση.

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Συλλογική Σύμβαση....Κάτι που ενδιαφέρει και τους Υπο Μετάταξη Συναδέλφους

Στη νέα σύμβαση εργασίας προβλέπεται ότι μισθολογική βάση των εργαζομένων θα είναι οι αποδοχές που ελάμβαναν την 1η Ιανουαρίου του 2011. Η απόφαση αυτή πρακτικά σημαίνει ότι και οι εργαζόμενοι που θα μεταταχθούν θα δικαιούνται τις ίδιες αποδοχές, λαμβάνοντας τη διαφορά ως επιπλέον ποσό.


Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Το πρώτο ΦΕΚ με μετατάξεις από ΟΣΕ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Φεύγω... τώρα φεύγω!
Από τις 16 Μαρτίου 2011 κυκλοφόρησε το υπ’ αριθμόν 168 ΤΕΥΧΟΣ ΤΡΙΤΟ ΦΕΚ στο οποίο δημοσιεύονται τα ονόματα των πρώτων συναδέλφων μας που μετατάσσονται στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Το ΦΕΚ υπάρχει στην καρτέλα έγγραφα εδώ.
Εκείνο που μας προκάλεσε την εντύπωση είναι ότι πολλοί από αυτούς καταλαμβάνουν κενή οργανική θέση και όχι συνιστώμενη προσωποπαγή.

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Κερκόπορτα η σύμβαση ΟΣΕ – ΠΟΣ

Η ΠΑΣΚ, η ίδια παράταξη που πριν λίγο καιρό τάχα διαφοροποιούσε τη θέση της από την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, διαθέτοντας την οριακή πλειοψηφία (13-12) στο ΔΣ της ΠΟΣ, αποφάσισε τη «νομιμοποίηση» της πρώτης συλλογικής σύμβασης του μνημονίου.
Η κατάργηση όλων των μέχρι σήμερα συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η κατάργηση του ΚΩΕΑΠ και η μισθολογική ισοπέδωση φέρουν πλέον μόνο την υπογραφή της ΠΑΣΚ. Οι άλλες παρατάξεις μειοψήφησαν.

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Γιατί η τραινοσε παραμένει στα αζήτητα;

Εμείς κατά πάσα πιθανότητα, μετατασσόμενοι είμαστε, οπότε έχουμε δικά μας προβλήματα να αντιμετωπίσουμε, αλλά επειδή στο βάθος πάντα θα είμαστε σιδηροδρομικοί, μπαίνουμε στον πειρασμό να αναρτήσουμε ένα δημοσίευμα που αφορά την τραινοσε και ταυτόχρονα να αναπτύξουμε τις εύλογες απορίες μας…

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Βροχή πέφτουν οι αιτήσεις για διαγραφή από την ΠΕΠΑ.

Μη κοιτάς, μη μιλάς...
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις έντονη είναι η δυσαρέσκεια που επικρατεί και θεριεύει στους κόλπους της ΠΕΠΑ. Ιδιαίτερα συνέβαλε η απραξία που τη διέκρινε μέχρι το βαθμό της ανυπαρξίας το διάστημα των τελευταίων ετών.
Στις συζητήσεις των συναδέλφων στους χώρους δουλειάς πέφτει αμείλικτο το ερώτημα «τι έκανε η ΠΕΠΑ για τον κλάδο τα τελευταία χρόνια;» και δυστυχώς δεν βρίσκουν απάντηση. Δεν μιλούν για μερική ανεπάρκεια ή έστω για αποτυχημένη προσπάθεια, μιλούν για πλήρη ανυπαρξία.

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Δεν πρέπει να πάψουμε να σκεφτόμαστε και να συγκρίνουμε


ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ
Την μοίρα της κρατικής περιουσίας την έχει ξεκαθαρίσει η Τρόικα. Τα προικιά της Ελλάδας θα πάνε στο παζάρι για ξεπούλημα.
O εκπρόσωπος της EE στην τρόικα, Σ. Nτερούζ, μιλησε για ιδιωτικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ μέχρι το 2015, δηλώνοντας ότι στη διετία 2011-2012, τα 15 δισ. ευρώ θα προέλθουν, «τα 5 δισ. ευρώ από την πώληση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και τα υπόλοιπα 10 δισ. ευρώ από εισηγμένες και μη εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο».

Συνέλευση της Συντονιστικής Επιτροπής Σιδηροδρομικών Αττικής

Ο υπουργός υγείας πρόσφατα δήλωσε ότι οι υπάλληλοι που πρόκειται να μεταταχθούν από τον όμιλο ΟΣΕ σε νοσοκομεία, δεν έχουν τις ειδικότητες και τα προσόντα που είχε ζητήσει.
 
Λίγες μέρες πριν, τα κανάλια ανακοίνωναν τις οδηγίες της κυβέρνησης προς δήμους και περιφέρειες, για αυστηρό έλεγχο των οικονομικών τους και την εξασφάλιση πόρων προτού προβούν σε προσλήψεις ή μετατάξεις.

Μεταταγμένοι " Τα παιδιά ενός Κατώτερου Θεού "

Όταν ξεκίνησε η διαδικασία των μετατάξεων κινήθηκε όλος ο Μηχανισμός ώστε να έχει Αποτελέσματα το Χρονοδιάγραμμα της Διαδικασίας.
Η Επιτυχία του ήταν Απόλυτη...όλα είχαν γίνει σύμφωνα με το σχέδιο και πήραν τον δρόμο τους.
Μετά όμως τα πάντα θολώσανε...

- Καμία Ενημέρωση απο κανέναν Φορέα επίσημα και με υπογραφή
- Κυκλοφόρησε ένα τηλέφωνο και δοθήκαν οι Λίστες και πάλι χωρίς κάποια υπογραφή απλά κάποιες Λίστες που κυκλοφορήσαν στο Διαδίκτυο...
Απο εκεί και πέρα..

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Ανέκδοτο: Να μαθαίνεις από τους μικρούς…

Καθόταν ένας παππούς στην αυλή και κοίταζε τον μικρό του εγγονό να παίζει.
Βλέπει τον εγγονό να βγάζει ένα σκουλήκι από την τρύπα, οπότε πηγαίνει στον εγγονό και του λέει:
- Θα σου δώσω πέντε ευρώ αν μπορέσεις να ξαναβάλεις το σκουλήκι μέσα στην τρύπα από όπου το έβγαλες.

Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι μετατάξεις στον ΟΣΕ.

Πατήστε στην εικόνα να μεγαλώσει
«Έως τις 15 Μαρτίου εκτιμάται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι θα έχει υπογραφεί η σχετική σύμβαση με το υπουργείο Οικονομικών για την επιδότηση των άγονων δρομολογίων. Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν και οι μετατάξεις των πρώτων 1.000 εργαζομένων του ΟΣΕ σε άλλες υπηρεσίες του δημόσιου τομέα.»

Αργά αλλά… προχωρούν οι μετατάξεις μας.

Η αλήθεια είναι ότι σχετικά με την «πρόοδο» των μετατάξεών μας επικρατεί μία εκνευριστική σιωπή.
Σήμερα όπως μας ενημέρωσε συνάδελφος, ο οποίος μετατάσσεται στο Υπουργείο Υγείας, ότι του τηλεφώνησαν από το εν λόγω υπουργείο και τον ενημέρωσαν ότι ο φάκελός του έχει ελλείψεις. Συγκεκριμένα του είπαν ότι λείπουν όλα τα δικαιολογητικά πλην της φωτοτυπίας της αστυνομικής ταυτότητας, και του ζήτησαν να τους τα στείλει με ΦΑΞ.

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Εμείς είμαστε οι άσχετοι ή αυτοί;

Σε άρθρο του «ΕΘΝΟΥΣ» με τίτλο «Μεταρρυθμίσεις μόνο στα... χαρτιά» (ολόκληρο το άρθρο εδώ) αναφέρεται μεταξύ άλλων στις μετατάξεις μας:
«Μετατάξεις υπαλλήλων
2 Μπορεί τα διοικητικά συμβούλια του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να άναψαν το πράσινο φως για τις μετατάξεις των περίπου 2.500 εργαζομένων, ωστόσο κανείς εκ των υπαλλήλων δεν έχει ακόμη αποχωρήσει από τον προβληματικό οργανισμό.

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Η Κοινωνική Υπεράσπιση για ένα "Εγκλημα"

Στην Πολιτική τον Συνδικαλισμό και το Εμπόριο χρειάζεται παρα πολλές φορές Φαντασία για να υπάρξουν απρόσμενες θετικές Καταστάσεις....όπως για παράδειγμα θα μπορούσε να ήταν παρόντες και αντιπροσωπεία ή Συνοργανωτές Σιδηροδρομικοί στην παρακάτω Ενέργεια..

Σαν μεταταγμένος Σιδηροδρομικός μετά απο 27 χρόνια χαιρετίζω και συγχαίρω την παρακάτω ενέργεις και πιστεύω ότι σαν εμένα αισθάνονται σχεδόν όλοι οι Σιδηροδρομικοί...

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Ταμείο μηδέν - καύσιμα για λίγες ημέρες

Η καθυστέρηση στην πληρωμή του κουπουνιού του ομολογιακού δανείου οφείλεται σε ένα ανθρώπινο λάθος (από το ΓΛΚ), αλλά επανέφερε στην επιφάνεια τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει ο ΟΣΕ.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί στους οποίους η υπόθεση θύμισε το περασμένο καλοκαίρι, όταν το ΓΛΚ καθυστέρησε, εν είδει «καψωνιού», να καταβάλει τα ποσά ...

Καθυστερήσεις στις μετατάξεις του ΟΣΕ.


Δυσκολίες φαίνεται ότι αντιμετωπίζει η κυβέρνηση στην υλοποίηση μιας νέας για τα δεδομένα του ελληνικού Δημοσίου πρακτικής, αυτής των μετατάξεων υπαλλήλων από συγκεκριμένους «υπερφορτωμένους» φορείς του Δημοσίου σε άλλους όπου παρατηρούνται ελλείψεις.

Συνταξιούχοι επιστρέφουν στον ΟΣΕ από την πίσω πόρτα

 
Μπορεί να βγήκαν στη σύνταξη από τον ΟΣΕ πριν από δύο μήνες, μαζί με εκατοντάδες άλλους συναδέλφους τους, αλλά δεν πρόκειται να μείνουν χωρίς δουλειά. Η διοίκηση του Οργανισμού, με μια πρωτοφανή, όσο και σκανδαλώδη απόφαση, ανακοίνωσε την επαναπρόσληψη πέντε συνταξιούχων του ΟΣΕ και την τοποθέτησή τους, μάλιστα, σε διευθυντικές θέσεις!

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Η καθυστέρηση των μετατάξεων μας... στον τύπο.

Δύο δημοσιεύματα το ένα στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» με τίτλο «Δεν έχει γίνει ούτε μία μετάταξη από τον ΟΣΕ» και το άλλο στο «ΣΚΑΪ» με τίτλο «Ακόμα περιμένουν τις μετατάξεις στον ΟΣΕ» ασχολούνται με την αδικαιολόγητη καθυστέρηση των μετατάξεων.  

«οι σοφές μετατάξεις των ΟΣΕτζήδων»

 
Σε δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας της 1ης Μαρτίου 2011 αναφέρεται ότι: «Διέλυσαν τη σύμβαση του προαστιακού με την εργοληπτική τρόικα των Siemens AG-ΑΚΤΩΡ-ΤΕΡΝΑ από την περασμένη Δευτέρα και το κρύβουν! Αντίθετα, μετά μανίας προπαγάνδιζαν επί μήνες πώς διακόσιοι μηχανοδηγοί με υψηλές αποδοχές βούλιαξαν τη χώρα, γιατί πρέπει να κλείσει ο μισός σιδηρόδρομος στις μέρες του ΔΝΤ και πως οι σοφές μετατάξεις των ΟΣΕτζήδων στις εφορίες αρχαιοτήτων θα αποκαταστήσουν τη δημοσιονομική τάξη!» (Ολόκληρο το άρθρο εδώ)

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

Αγαπητοί Συνάδελφοι...

Σύμφωνα με Ομόφωνη Απόφαση του Δ.Σ. της ΠΕΠΑ :

"Οι Υπογράψαντες Αϊτηση Μετάταξης άν είναι μέλη Διοικητικού Συμβουλίου Παραιτούνται Αυτόματα και Αντικαθίστανται απο Συναδέλφους που θα παραμείνουν στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ"

Αυτό Ψηφίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ και το ψήφισε και ο Υπογράφων αλλά φυσικά όλοι μας περιμέναμε την φυσιολογική ροή εξέλιξης της Διαδικασίας των Μετατάξεων (γιατί ψηφίστηκε πρίν γίνουν οι Αιτήσεις και Μοιραστούν τα Έντυπα Μετάταξης κλπ..)

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Νεαρός άνδρας παρασύρθηκε απο αμαξοστοιχία.


Νεαρός άνδρας παρασύρθηκε από αμαξοστοιχία, με αποτέλεσμα το θάνατό του, στο ύψος της Νέας Αγαθούπολης Πιερίας του Δήμου Μεθώνης, (στο σημείο όπου υπάρχει τοποθετημένο ένα παλιό αεροπλάνο στην οροφή ενός κτηρίου, δίπλα στις γραμμές και είναι ορατό και από την εθνική οδό).
Άγνωστο το πώς ο νεαρός βρέθηκε μέσα στις γραμμές γιατί στο σημείο δεν υπάρχει ισόπεδη διάβαση.

Πωλούνται ΔΕΠΑ, ΛΑΡΚΟ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Ημερησίας (έδώ) στις 28 Φεβρουαρίου με τίτλο «Ποιες εταιρείες αποκρατικοπούνται το 2011» η ΤΡΑΙΝΟΣΕ οδεύει προς πώληση το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

------------------------