Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Το ΦΕΚ 259 με μετατάξεις από ΟΣΕ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δημοσιεύτηκε σήμερα το ΦΕΚ υπ’ αριθμόν 259 Γ / 20 Απριλίου 2011 με μετατάξεις από ΟΣΕ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Το ΦΕΚ 259 υπάρχει στη σελίδα «Έγγραφα» του blog μας.

Το ΦΕΚ 266 με μετατάξεις από ΟΣΕ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δημοσιεύτηκε σήμερα το υπ’ αριθμόν 266 / 28 Απριλίου 2011 ΦΕΚ με μετατάξεις από ΟΣΕ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ για ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ.
Το ΦΕΚ 266 / 28 Απρ. 2011 υπάρχει στη σελίδα «Έγγραφα» του blog μας.

Προς άρση και αποφυγή παρεξηγήσεων!

Η ίδρυση του συλλόγου, η συντονιστική επιτροπή των μετατασσομένων σήμερα και το Δ.Σ. του συλλόγου μετατασσομένων σιδηροδρομικών αύριο δεν αποτελεί υποκατάστατο των συνδικαλιστικών οργάνων που δραστηριοποιούνται στους φορείς στους οποίους μετατασσόμαστε! Κυρίως δεν λειτουργεί διασπαστικά ή ανταγωνιστικά στα ανωτέρω συνδικαλιστικά όργανα.

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΓΑΠΗΣ


Το Δ.Σ του Πολιτιστικού Κέντρου Σιδηροδρομικών Νομού Αχαΐας, μετά την μεταφορά του προσωπικού σε άλλες υπηρεσίες και την κατάργηση του Κέντρου, αποφάσισε το χρηματικό ποσό των οκτώ χιλιάδων ευρώ (8.000 €) που υπήρχε στο ταμείο, να μοιρασθεί παραμονές των εορτών του Πάσχα σε Κοινωφελή Ιδρύματα της Πάτρας. Αυτά είναι:

Το ΦΕΚ 256 με μετατάξεις από ΟΣΕ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Δημοσιεύτηκε και το ΦΕΚ υπ’ αριθμόν 256/18 Απριλίου 2011 με μετατάξεις από ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς το Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Το ΦΕΚ υπάρχει στη σελίδα «έγγραφα» του blog μας.
Ευχόμαστε στους μετατασσόμενους συναδέλφους μας, κουράγιο και  καλή προσαρμογή στη νέα τους εργασιακή θέση.

Τα ΦΕΚ 253 και 257 με μετατάξεις απο ΟΣΕ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δημοσιεύτηκαν σήμερα τα ΦΕΚ Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
1. Υπ αριθμόν 253/18 Απριλίου 2011 με μετατάξεις από ΟΣΕ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ για Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
2. Υπ αριθμόν 257/18 Απριλίου 2011 με μετατάξεις από ΟΣΕ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ για Υπουργείο Παιδείας δια βίου Μάθησης και θρησκευμάτων.

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.


Η ομάδα διαχείρισης του blog «Μετά τον ΟΣΕ» επ’ ευκαιρία των ημερών εύχεται σε όλους τους μετατασσόμενους σιδηροδρομικούς, στους παραμένοντες συναδέλφους μας στον ΟΣΕ και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στους φίλους επισκέπτες ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

Το υπ' αριθμόν 260 ΦΕΚ με μετατάξεις απο ΟΣΕ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Σήμερα δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ υπ’ αριθμόν 260/20 Απριλίου 2011, με μετατάξεις από ΟΣΕ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ για Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Ευχόμαστε στους μετατασσόμενους συναδέλφους μας κουράγιο και εύκολη προσαρμογή στη νέα τους θέση.
Το ΦΕΚ Υπάρχει στη σελίδα έγγραφα του blog μας.

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Ολοκληρώθηκαν; 1583 μετατάξεις από ΟΣΕ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα οποία παρουσιάζουν τις δηλώσεις αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών, ολοκληρώθηκε εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος η διαδικασία μετατάξεων προσωπικού από τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς φορείς του Δημοσίου. Συνολικά υποβλήθηκαν 8 χιλιάδες αιτήματα από φορείς για πλήρωση κενών θέσεων, ενώ ο αριθμός των μετατασσόμενων έφθασε τα 1.583 άτομα.

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Ευχαριστήρια επιστολή Συναδέλφου.

  
   Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους  για την συνεργασία , όλα αυτά τα χρόνια. Όλους εσάς που ξενυχτήσαμε , που κρυώσαμε , που κουραστήκαμε παρέα. Να σας ευχαριστήσω για όλες τις γιορτές που γιορτάσαμε παρέα , μακριά από τις οικογένειες μας , για την αλληλεγγύη και την κατανόηση που δείξατε στις δύσκολες ώρες. 

Παραλίγο να μας ξεφύγει!

Παρά του ότι το blog «Μετά τον ΟΣΕ» έχει πολλά μάτια να παρακολουθούν τα δρώμενα, παραλίγο να μας ξεφύγει κάτι σημαντικό! Εκτός από το ΦΕΚ 250/15 Απριλίου 2011 το οποίο δημοσιεύσαμε βγήκε και το ΦΕΚ 249/15 Απριλίου 2011 το οποίο αφορά δύο συναδέλφους μας!

Αίτηση προς ΠΕΠΑ για το ταμείο αρωγής διορθωμένη

Το ΦΕΚ υπ' αριθμόν 250 με μετατάξεις απο ΟΣΕ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Σήμερα δημοσιεύτηκε το υπ’ αριθμόν 250/15 Απριλίου 2011, με μετατάξεις από ΟΣΕ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το Υπουργείο Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Υπάρχει στη σελίδα έγγραφα.

Η μετά θάνατον δικαίωση!

Στο δημοσίευμα της Θεσσαλικής εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» με τίτλο «Ταξιδέψτε δωρεάν με τον ΟΣΕ» και υπότιτλο «διαφυγόντα κέρδη λόγω έλλειψης ελεγκτών» λέγονται πολλές αλήθειες!
Αποδεκατίστηκε, θανατώθηκε κυριολεκτικά, ένας κλάδος που συμμετείχε ενεργά σε δύο βασικούς πυλώνες της λειτουργίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τη διασφάλιση του παραγόμενου προϊόντος και τον εισπρακτικό μηχανισμό!

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Ανακοίνωση-Κάλεσμα προς τους μετατασσόμενους.

 Συνάδελφοι μετατασσόμενοι και υποστηριχτές της ενωτικής προσπάθειας που έχουμε ξεκινήσει, σας ενημερώνουμε ότι επισκεφτήκαμε μια δικηγόρο-εργατολόγο. Αφού παραθέσαμε τις ερωτήσεις μας, οι οποίες είχαν σχέση με τον ασφαλιστικό φορέα, το εφάπαξ, την προσωπική διαφορά, τις κρατήσεις, τα μισθολογικά κλιμάκια, τις αναπαύσεις κά, μας συνέστησε να προβούμε σε ένα εξώδικο διαμαρτυρίας, μέχρι το τέλος Απριλίου, το οποίο θα περιλαμβάνει όλα αυτά τα ζητήματα.

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ κ.κ. ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΟΣΕ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

Κύριοι,
         Ποτέ δεν πίστευα ότι σας ενδιέφερε το καλό των Συναδέλφων σας. Μόνο για πάρτι σας κοιτάζατε. Ακόμα και τώρα που μείνατε μόνοι σας, που θα βολευτείτε καλύτερα κοιτάτε. Βέβαια, υπάρχουν και εξαιρέσεις σε όλα τα πολιτικά χρώματα,. Αλλά τους τρώει η μεγάλη τρύπα του συμφέροντος.

Ανοικτή ευχαριστήρια επιστολή!

Συνάδελφοι μέχρι και τις 11 Απριλίου 2011 ήμουν υπάλληλος στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τον βαθμό του Προϊσταμένου Αμαξοστοιχιών. Στις 11 Απριλίου 2011, υπέγραψα το αποδεικτικό επίδοσης εγγράφων και παρέλαβα τα χαρτιά της μετάταξής μου! Στις 12 Απριλίου 2011, δηλαδή την επόμενη ημέρα συντάχθηκε πρωτόκολλο ανάληψης υπηρεσίας σε υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού!

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

KAKA MANTATA...Από το 2012 οι μειώσεις σε επικουρικές - εφάπαξ

Σε κατ' αρχήν συμφωνία για τη μείωση, από την 1/1/2012, των επικουρικών συντάξεων αλλά και των εφάπαξ σε όσα ταμεία αποδειχθούν (με βάση τις αναλογιστικές μελέτες) ότι είναι ελλειμματικά, κατέληξαν χθες με την τρόικα ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνης και η γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αθηνά Δρέττα.

Χρονοδιάγραμμα
Στη συνάντηση που έγινε ενόψει της τελικής διαβούλευσης (την ερχόμενη Δευτέρα) της ηγεσίας του υπουργείου με τους επικεφαλής της τρόικας, οι εμπειρογνώμονες αποδέχτηκαν το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των μελετών στα μεγαλύτερα ταμεία πριν από το καλοκαίρι και στα υπόλοιπα το αργότερο έως τις 31 Οκτωβρίου.

Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει, συγκεκριμένα, τη σύνταξη των μελετών σε 40 Ταμεία ως εξής :

Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Ενιαίο μισθολόγιο και στις ΔΕΚΟ, εξετάζει η κυβέρνηση

Την εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου και στις ΔΕΚΟ εξετάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να εξορθολογήσει τις αμοιβές των υπαλλήλων τους και να διευκολυνθεί η αναδιάρθρωση και η μείωση των δαπανών των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών κατά 800 εκατ. ευρώ το τρέχον έτος.

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Συντονιστική επιτροπή Αχαΐας;

Συνάδελφοι από την Πάτρα ρωτούν να μάθουν αν κάποιοι ξεκίνησαν δημιουργώντας τοπική συντονιστική επιτροπή.
Επειδή δεν έστειλε κάποιος  email για να μας πληροφορήσει κάτι τέτοιο, μόνο υποθέσεις μπορούμε κάνουμε και η λογική λέει ότι υπάρχουν δύο περιπτώσεις:

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

«Σε παρακαλω να το δημοσιευσεις χωρις αλλαγες»

Λάβαμε ένα email με την παράκληση να το δημοσιεύσουμε αυτούσιο. Επειδή δεν φωτογραφίζει συγκεκριμένα πρόσωπα και απλά καταγγέλλει τον τρόπο λειτουργίας των γνωστών πρασινογάλαζων οίκων αντοχής. (Το αντοχής για την αντοχή… στο χρόνο) το δημοσιεύουμε όπως ακριβώς στάλθηκε.
«Σε παρακαλω να το δημοσιευσεις χωρις αλλαγες
Άγνωστες ( ? ) πτυχές της ιστορίας των μετατάξεων. Μίας ιστορίας που τελειώνει αφήνοντας πίσω της , μεγάλους χαμένους , ΑΔΙΚΑ… Έστησαν μαγαζάκια , μάζεψαν την πελατεία και.… ξεκίνησαν.

Νέα ΦΕΚ με μετατάξεις απο ΟΣΕ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Με ημερομηνία έκδοσης 06 Απριλίου 2011 κυκλοφόρησαν σήμερα τρία ΦΕΚ. Το υπ’ αριθμόν 224 με μετατάξεις προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το υπ’ αριθμόν 226 με μετατάξεις προς τον ΟΑΕΔ. και το υπ΄ αριθμόν 225 με μετατάξεις προς το Υπουργείο Θαλασσίων υποθέσεων νησων και αλλιείας.
Τα ΦΕΚ υπάρχουν στην σελίδα έγγραφα του blog μας.
Ευχόμαστε στους μετατασσόμενους ότι το καλύτερο για την νέα τους θέση.

Φήμες ... Αλήθεια ή Ψέματα...?

Σε συζητήσεις με Συναδέλφους που είναι προς μετάταξη κυκλοφορεί ότι Συνάδελφοι που παρουσιάστηκαν στις Νέες Υπηρεσίες τους τους είπαν ότι μάλλον θα κάνουν μέχρι και 3 μήνες να πληρωθούνε Υπάλληλοι της Νέας τους Υπηρεσίας...Πιστεύω ότι καλό θα ήταν σαν Σύλλογος να το ψάξουμε παιδιά άν ισχύει ή όχι...Και φυσικά να το ανακοινώσουμε στους Συναδέλφους διεκπεραιωμένα...
ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΑΙΩΡΕΙΤΑΙ :
- Μετά απο τις περικοπές και την Κατάργηση των Δώρων
- Μς σχέση την Ακρίβεια και την Οικονομική Στενότητα που βρισκόμαστε όλοι μας
αυτή η κατάσταση θα είναι εξωντωτική..

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Η τιμητική του ΟΣΕ στον «κίτρινο τύπο»

Εκπομπή «κίτρινος τύπος» στο ALTER, 5 Απριλίου 2011 για πάνω από μισή ώρα ήταν αφιερωμένη στον ΟΣΕ. Είχε για αρκετή ώρα τον υπότιτλο ότι «οι συνδικαλιστές υπέγραψαν τις αυξήσεις των διευθυντών του ΟΣΕ» και έχει τηλεφωνική παρέμβαση του Λεβέντη. Όσοι δεν το είχατε δει αξίζει να το δείτε!

Debtocracy σημαίνει χρεοκρατία!

Ένα ντοκιμαντέρ που αξίζει πραγματικά να δείτε με μεγάλη προσοχή.
Ένα ντοκιμαντέρ που δεν θα προβάλουν ποτέ τα ΜΜΕ.
Χρωστάμε πραγματικά ως λαός όλα όσα μας ζητούν να πληρώσουμε;
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα ντοκιμαντέρ με παραγωγό το θεατή.

Το κυνήγι των μαγισσών!

Πριν από λίγες μέρες και αναφερόμενοι στην εξαναγκασμένη παραίτηση των εκλεγμένων στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΠΑ επειδή έκαναν αίτηση μετάταξης και ας είναι ακόμη σιδηροδρομικοί μιας και καμία μετάταξη δεν είχε υλοποιηθεί, είχαμε παρομοιάσει την πράξη με θάψιμο ζωντανών.

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Στο στόχαστρο της τρόϊκας και πάλι ο ΟΣΕ

Ειδική αναφορά στον ΟΣΕ γίνεται από τους ελεγκτές της τρόϊκας σύμφωνα με δημοσίευμα της EURO2DAY με το κολακευτικό σχόλιο: «Οι ελεγκτές εξέφρασαν ουσιαστικά την απογοήτευσή τους για τα αποτελέσματα στο μέτωπο των ΔΕΚΟ, καθώς απ’ τα στοιχεία που τους παρατέθηκαν διαπίστωσαν ότι οι οριζόντιες περικοπές που έγιναν στους μισθούς των υπαλλήλων τους, ροκανίσθηκαν απ’ τις αυξήσεις που δόθηκαν δια της …πλαγίας στο στελεχιακό δυναμικό (διευθυντές, προϊσταμένους κ. λ. π), όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του ΟΣΕ.»

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Συντονιστική επιτροπή μετατασσομένων ΟΣΕ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Πριν από μερικές μέρες επικοινώνησε ο Θεόδωρος από την Φλώρινα, με email και εξεδήλωσε το ενδιαφέρον να συμμετάσχει στην κοινή προσπάθεια που κάνουμε και ρώτησε σε ποιόν μπορεί να απευθυνθεί για το νομό Φλώρινας. Του απαντήσαμε ότι δεν υπάρχει κανένας και ότι αν θέλει, μπορεί να ξεκινήσει κάτι ο ίδιος. Ήρθε σε επαφή με τους συναδέλφους στην συντονιστική επιτροπή από τη Θεσσαλονίκη, σαν το κοντινότερο σημείο και ξεκίνησε μία προσπάθεια να εντάξει και την ακριτική Φλώρινα στην κοινή μας προσπάθεια.

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Μετατάξεις ΟΣΕ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ για Υπ. Πολιτισμού ΦΕΚ 213

Με ημερομηνία έκδοσης 01 Απριλίου 2011 κυκλοφόρησε σήμερα το υπ' αριθμόν 213, τεύχος Γ ΦΕΚ με τον πίνακα μετατάξεων για το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.
Το ΦΕΚ αναρτήθηκε στη σελίδα έγγραφα.
Ευχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους κουράγιο και εύκολη προσαρμογή στο νέο εργασιακό τους φορέα.

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Στο στόχαστρο του τύπου η νέα ΕΣΣΕ του ΟΣΕ

Στο σημερινό «Έθνος» με τίτλο: «Οι απλοχεριές του καταχρεωμένου ΟΣΕ: Αύξηση 25% στους διευθυντές!» κατακεραυνώνει τις αδικίες που περιέχει η νέα ΕΣΣΕ την οποία έσπευσε να υπογράψει η ΠΟΣ δια της ΠΑΣΚΣ που κατέχει την απόλυτη πλειοψηφία.

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Λεφτά τέλος για ΟΣΕ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Λεφτά τέλος για 234 οργανισμούς και φορείς του δημοσίου.

Κλείνουν οι κάνουλες για όσους δεν απέστειλαν μέχρι τις 12 Μαρτίου οικονομικά στοιχεία.
 Με διακοπή της καταβολής επιχορηγήσεων από τον κρατικό προϋπολογισμό τιμωρούνται άμεσα 234 οργανισμοί και φορείς του δημόσιου τομέα, ανάμεσά τους και πολλοί της Θεσσαλονίκης, που δεν απέστειλαν μέχρι τις 12 Μαρτίου

Τα ασφαλιστικά των μετατασσομένων ΟΣΕ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ (και ΕΘΕΛ) στο opengov

Στο opengov δημοσιεύτηκε για διαβούλευση το σχέδιο νόμου «αναμόρφωση σώματος επιθεώρησης εργασίας» και θα δέχεται προτάσεις με σχόλια μέχρι τις 7 Απρίλιου 2011. Στο άρθρο 88 αναφέρεται στη συνταξιοδότηση των μετατασσομένων ΟΣΕ – ΕΘΕΛ.

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Ξεκίνησαν οι επαφές με δικηγόρους.

Σήμερα στο Βόλο έγινε συνέλευση ενημέρωσης των μετατασσομένων με πρωτοβουλία της συντονιστικής επιτροπής για την ίδρυση του συλλόγου μας.
Αφορμή για τη συνέλευση ήταν η ενημέρωση μετά την πρώτη επίσκεψη σε εργατολόγο. Αναπτύχθηκε ένα διεκδικητικό πλαίσιο το οποίο παραδόθηκε στο δικηγορικό γραφείο και τέθηκαν μία σειρά από ερωτήματα στα οποία η εργατολόγος ζήτησε προθεσμία μιας εβδομάδας για να απαντήσει.

Το «καφενείο» γέμισε!!!

Το «καφενείο» γέμισε και έχουμε δεύτερη σελίδα.
Σε κάθε σελίδα χωράνε 200 σχόλια. Μετά δημιουργείται μία παραπομπή στο τέλος όπου αναφέρεται 1-200 από 201 επόμενο. Όπως φαίνεται στη φωτογραφία.
Για να πάμε στα επόμενα σχόλια πατούμε την παραπομπή επόμενο όπως δείχνει το βελάκι στη φωτογραφία.