Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Οι ειδήσεις πίσω από τα λόγια του Υπουργού Μεταφορών.

Διαβάζουμε σε άρθρο του «κυβερνητικού» Βήματος ότι σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Μεταφορών, επίκειται στάση πληρωμών στις μεταφορικές εταιρίες αν συνεχίσουν τις απεργίες οι εργαζόμενοι σε αυτές. Επικαλούμενος τα 150 εκατομμύρια πρόσθετα ελλείμματα μέσα στο 2011.
Εμείς ξαφνιαστήκαμε όταν ακούσαμε για ελλείμματα και για πρόσθετα ελλείμματα, γιατί τους είχαμε πιστέψει όταν προσπαθώντας να πουλήσουν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ διέδιδαν ότι παράγει πλέον κέρδη! Εξ’ άλλου δεν είχαμε κανένα λόγο για να μην τους πιστέψουμε, επειδή και στο παρελθόν ποτέ δεν μας είπαν ψέματα! Ας θυμηθούμε ότι:

Αντιπρόταση ΝΔ για την εργασιακή εφεδρεία

Την εναλλακτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για το θεσμό της εργασιακής εφεδρείας παρουσίασε ο σύμβουλος του προέδρου του κόμματος Χρύσανθος Λαζαρίδης.
Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε ο κ. Λαζαρίδης η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προβλέπει:
- για όσους είναι πάνω από τα 50 εφεδρεία με το βασικό μισθό ως τη σύνταξη, εκτός κι αν βρουν δουλειά αλλού

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Όχι θύματα και δεύτερη φορά!


Μεταταχθέντες: Όχι θύματα και δεύτερη φορά!
 Το άρθρο που αναδημοσιεύουμε πιο κάτω, φαίνεται μεν έγκυρο και διασταυρωμένο αλλά ξεκαθαρίζει στην αρχή του ότι βασίζεται σε πληροφορίες. Και δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά γιατί δεν υπάρχει ακόμη προσχέδιο νόμου. Όλα είναι προτάσεις και συζητήσεις στην τελική φάση της διαμόρφωσης!  
Από αυτά προκύπτει ότι οι μετατασσόμενοι από Ολυμπιακή, ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΑΣΑ σε φορείς του δημοσίου τομέα, δεν συμπεριλαμβάνονται στις αρχικές κατηγορίες εργαζομένων που θα κριθούν για υπαγωγή στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας. Αν και στη συνέχεια το όρθρο αναφέρει: «Σύμφωνα με τον καθορισμό των παραπάνω κριτηρίων, είναι πιθανό -εάν δεν εξαιρεθούν ρητώς- να περιληφθούν στο πλεονάζον προσωπικό και ένα μεγάλο μέρος των 5. 000 περίπου μεταταχθέντων από τον ΟΣΕ, τον ΟΑΣΑ και την πρώην Ολυμπιακή Αεροπορία».

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Οι «ψεύτες, απατεώνες και γομάρια» και οι «...κότες»

 Δεν είχαμε γομάρι και βάλαμε σκυλάκι
Τις τελευταίες μέρες ακούγονται διάφορα. Τίποτε από αυτά δεν είναι καλό, ούτε βάσιμο ούτε δίκαιο ούτε προβλέψιμο. Είναι σπασμωδικές ενέργειες και βεβιασμένες αποφάσεις παρμένες μέσα στον πανικό ο οποίος διακατέχει μία υπεροπτική αναξιόπιστη, ανάλγητη και ανίκανη κυβέρνηση, η οποία διαπιστώνει ότι οδήγησε τη Χώρα σε μία αναπόφευκτη καταστροφή από την οποία δεν μπορεί να ξεφύγει!

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Μήπως πρέπει να τα μαζεύετε;

Από το «citypress-gr.blogspot.com» μας άρεσε και το αναδημοσιεύουμε!
Έχει άραγε νόημα, κύριε Παπανδρέου, να παραμένετε ακόμη...
Από τη στιγμή που η αποστολή εξετελέσθη κατά γράμμα. Βουλιάξατε τον τόπο και μας πνίξατε όλους. Τίποτε όρθιο δεν έμεινε. Να υπήρχε κάτι το θετικό, θα έλεγες χαλάλι όλα...
Χωρίς επιστροφή είναι η πορεία. Κάθε μέρα και χειρότερα πάμε.

"Κοινωνικές εκρήξεις στην Ελλάδα βλέπει για τον χειμώνα ο διεθνής τύπος"

Τα «μπάνια του λαού» πάντα φέρνουν μία ανάπαυλα και μειώνουν την ένταση των όποιων κινητοποιήσεων. Η γαλήνη πριν την καταιγίδα! Γιατί ο Χειμώνας έρχεται και θα είναι δύσκολος. Μόνο τα Ελληνικά κανάλια των διαπλεκόμενων καναλαρχών, και των στρατευμένων δημοσιογράφων δεν βλέπουν το βάρος που καλείται να σηκώσει ο Έλληνας σε λίγους μήνες.

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Να κλείσει άμεσα μία ΔΕΚΟ, για παράδειγμα ο ΟΣΕ


«Ο πολιτικός κόσμος δείχνει ανίκανος να αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης και όσο η κυβέρνηση αδυνατεί να βάλει με τα σπλάχνα της, να κλείσει άχρηστους κρατικούς οργανισμούς και να λάβει μέτρα, είναι βέβαιο ότι θα οδηγηθούμε σε χρεοκοπία και έξοδο από την ευρωζώνη», δήλωσε στο ΣΚΑΪ η οικονομολόγος και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ Μιράντα Ξαφά.